Vi kaster ikke brød og bakevaret

Det er ikke uvanlig å kjøpe for mye brød og bakevarer, og det kan ofte være vanskelig å bruke opp alt før det blir gammelt. Men å kaste mat er ikke bare en bortkastet ressurs, det er også dårlig for miljøet. Heldigvis finnes det mange måter å bruke opp brød og bakevarer før det blir for gammelt. Her er noen tips og triks.

Lag brødsmuler

Hvis brødet begynner å bli tørt, kan du kutte det opp i mindre biter og bake det i ovnen til det blir sprøtt. Deretter kan du knuse det til smuler og bruke det som topping til salater, pasta eller suppe. Brødsmuler kan også brukes som fyll i kjøttboller eller i farse til karbonader.

Lag krutonger

Krutonger kan lages på samme måte som brødsmuler, men i stedet for å knuse brødet til smuler, kan du kutte det opp i terninger og steke det i ovnen til det blir sprøtt. Krutonger kan brukes som topping til salater, supper eller gryteretter.

Lag brødpudding

Brødpudding er en klassiker når det kommer til å bruke opp gammelt brød. Du kan enkelt lage brødpudding ved å blande brød, melk, egg, sukker og eventuelt frukt eller bær. Stek blandingen i ovnen til den er gjennomstekt og server med vaniljesaus eller iskrem.

Lag french toast

French toast er en enkel og deilig frokost eller dessert som kan lages med gammelt brød. Dypp brødet i en blanding av egg, melk og sukker, og stek det på begge sider i en panne med smør. Server med sirup og eventuelt frukt eller bær.

Lag brødskiver til suppe

Hvis du har gammelt brød som du ikke ønsker å bruke til noe annet, kan du lage brødskiver som kan serveres til suppe. Skjær brødet i skiver, pensle med olivenolje og stek i ovnen til de blir sprø. Server sammen med suppe eller gryterett.

Lag croutoner

Croutoner kan lages på samme måte som krutonger, men du kan tilsette smakstilsetninger som hvitløk, urter eller krydder for å gi det ekstra smak. Croutoner kan brukes som topping til salater eller supper.

Det er mange måter å bruke opp gammelt brød og bakevarer på, og det er bare fantasien som setter grenser. Ved å bruke opp mat som ellers ville blitt kastet, kan vi bidra til å redusere matsvinn og skape deilige retter samtidig.

Relaterte artikler

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart

Logg inn for å handle hos oss

Logg deg inn for å få rabatt, bonuspoeng

Registrer din bedrift

Med bedriftsavtale hos oss, kan du bestille møtemat, catering, kaker og mye mer godt. Vi tilbyr henting på våre utsalgssteder eller levering.

Når du legger inn søknad, vil du få raskt svar med innloggingsdetaljer for å handle hos oss.